Λιπαντικά Cyclon

Τα λιπαντικά CYCLON διατίθενται στην αγορά από το 1987, ενώ υπάρχουν πάνω από 200 τύποι λιπαντικών για την αυτοκίνηση για την ναυτιλία, την αεροπλοΐα και για κάθε είδους βιομηχανική χρήση, κερδίζοντας διαρκώς νέους ικανοποιημένους πελάτες και καταναλωτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε πάνω από 30 χώρες.
Ο σύγχρονος έλληνας καταναλωτής - αυτοκινητιστής, επιλέγει προϊόντα λίπανσης που κατορθώνουν να συγκεράσουν την κορυφαία ποιότητα με την οικονομική τιμή. Τα νέα λιπαντικά Cyclon υπερκαλύπτουν όλες τις ανάγκες των όλων σύγχρονων κινητήρων, βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και αερίου αφού είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001:2008 και υπερκαλύπτουν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Τα approvals των διαφόρων κατασκευαστών που διαθέτουν τα λιπαντικά (π.χ. VW, Mercedes Benz κλπ), αλλά και η συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς στην Ελλάδα (ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ) και το εξωτερικό είναι η εγγύηση σχετικά με την ποιότητα των λιπαντικών Cyclon.
H διασφάλιση της καθαρότητας του κινητήρα, οι επιδόσεις, αλλά και η οικονομία καυσίμου είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των λιπαντικών κινητήρων Cyclon

Τελευταία Νέα

Top
 

Λιπαντικά και Περιβάλλον

KΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ

Η ζωή των λιπαντικών αρχίζει από την πετρελαιοπηγή από την οποία εξορύσσεται το αργό πετρέλαιο και καταλήγει στο διυλιστήριο επαναδιύλισης για την παραγωγή βασικού  λιπαντικού (Βase Lube Oil). Αναλυτικά:

 

  1. Γεώτρηση και εξόρυξη του αργού πετρελαίου και μεταφορά του στα διυλιστήρια πετρελαίου.
  2. Παραγωγή πρωτογενούς Βασικού Λιπαντικού (μεταξύ άλλων προϊόντων).
  3. Ανάμιξη του Βασικού Λιπαντικού με πρόσθετα για την παραγωγή λιπαντικών προϊόντων, συσκευασία και εμπορία λιπαντικών προϊόντων.
  4. Χρήση των λιπαντικών μέχρι την απώλεια των ιδιοτήτων λίπανσης τους.
  5. Αντικατάσταση των λιπαντικών με φρέσκο προϊόν.

 

Τα Απόβλητα Λιπαντικά Έλαια (ΑΛΕ) είναι τοξικά απόβλητα που παράγονται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι επικίνδυνα επειδή περιέχουν πολλές επικίνδυνες ενώσεις που προστέθηκαν ή δημιουργήθηκαν κατά τη χρήση τους (βαρέα μέταλλα, χλώριο, πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες). Είναι προφανές ότι η κακή πρακτική ή/και ο εσφαλμένος τρόπος διάθεσης τους μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνος τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και το περιβάλλον.

06